Meelwormen van Nederlandse bodem, ze zijn er inmiddels. En het moment dat ze op jouw bord komen te liggen komt steeds dichterbij. Gelukkig maar, want nieuwe bronnen van eiwitten zijn essentieel voor de toekomst. De Sustainable Students zijn in gesprek met Jelte Slump, oprichter van de start-up Sustainable Dutch Protein.
Vandaag zetten wij de heren van Sustainable Students in de spotlight: opgezet door vier studenten van de TU Delft met het doel studenten en starters te verbinden met jonge, duurzame professionals uit het bedrijfsleven. In hun podcast besteden ze aandacht aan verschillende duurzame onderwerpen. De aflevering die wij met je delen gaat over meelwormen en de eiwit-transitie.
Nederland is kampioen in voedsel produceren en exporteren. En die traditie lijkt doorgezet te worden in een nieuwe generatie ondernemers. Jelte Slump kweekt meelwormen en daarmee wil hij dé oplossing vinden om zowel mensen als dieren van voedsel te voorzien.
Sinds januari komt die realiteit weer een stap dichter bij, omdat de EFSA (Europese voedselveiligheidsautoriteit) heeft vastgesteld dat gele meelwormen veilig zijn voor menselijke consumptie. Hoe duurzaam zijn insecten en hoe begin je een insectenkwekerij? Jelte neemt ons ook mee in de fabriek om het proces van begin tot eind uit te leggen.
Luister de podcast ‘De worm als norm’ door bovenaan het artikel op de banner te klikken. En mocht je daarna meer willen lezen en horen, bekijk dan onze post over Krekels Kauwen.
Bron: https://www.sdpnl.com/
Nederland Voedselland publiceert verhalen over transities binnen het Nederlandse voedselsysteem. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.