Circulaire kantelaars: Toine Timmermans

Eten doen we allemaal en daar hoort afval bij. Maar behalve noodzakelijk afval, verspillen we ook nog eens heel veel. En ook op veel meer verschillende manieren dan je verwacht. Wat kunnen we anders doen en hoe bereiken we dat?

In deze aflevering van Circulaire Kantelaars praat Quintin Wierenga met Toine Timmermans die betrokken is bij de Transitie Agenda Biomassa en Voedsel. Als programmamanager duurzame voedselketens werkt hij aan de Wageningen Universiteit en is directeur van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Biomassa en Voedsel is een van de vijf aangewezen sectoren die ervoor moet zorgen dat onze Nederlandse economie in 2050 geheel circulair is. Maar waar staan we nu precies en wanneer bereiken we dat kantelpunt? En wat is circulariteit in de voedselketen eigenlijk? Dat hoor je allemaal in deze podcast.

Circulaire Kantelaars is een podcastserie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het kader van de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2021.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.

Nieuwsbrief
Nieuwsgierig naar een duurzame voedseltoekomst?