Portret: Arjan Boelema

Mechanisch monteur bij Danone

Gesponsord 
Bekijk de serie:

Tijdens zijn vorige werk kwam Arjan Boelema al regelmatig over de fabrieksvloer bij Danone. Hij werkte in de koeltechniek, en later bouwde hij daar bordessen en constructies in de fabriek. Hij had het prima naar zijn zin, maar toen hij de kans kreeg om in de nieuwe fabriek van Danone in Haps als mechanisch monteur aan de slag te gaan, pakte hij zijn kans en switchte hij van carrière.

Hoe kwam een baan bij Danone op jouw pad terecht?

‘Ik begon mijn carrière in de technische wereld in de koeltechniek. In die tijd kwam ik al regelmatig over de vloer bij de voormalige fabriek van Danone in Cuijk om daar koeltechnische aanpassingen te doen. Na een aantal jaren stapte ik over naar een andere baan: het bouwen en onderhouden van transportbanen. Ook tijdens dat werk kwam ik weer in de fabriek van Danone terecht. Dit keer in een andere rol. Ik bouwde bordessen en maakten constructies in de fabriek. Het kwam toen steeds vaker voor dat ik de technische dienst met verschillende klussen kon ondersteunen. Ik merkte dat ik dat mooi en afwisselend werk vond. Toen de functie van mechanisch monteur bij Danone in de fabriek in Haps vrijkwam, besloot ik die nieuwe uitdaging aan te gaan.’

Danone in de Benelux

Hoe ziet een werkdag van een mechanisch monteur in de fabriek eruit?

‘Ik werk inmiddels alweer twee jaar als mechanisch monteur in dagdienst bij Danone. Samen met mijn team binnen de technische dienst zijn we de schakel in het machinepark in de fabriek om installaties goede conditie te houden. Zo ben ik onder andere verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de machines en bied ik ondersteuning aan servicemonteurs. Als machines mechanisch bijvoorbeeld slecht lopen, of er moet een aanpassing worden gedaan zodat een machine beter gaat lopen.’  

‘Op een werkdag weet ik bijna nooit wat er op mijn pad zal komen. Als er bijvoorbeeld plots een leiding lekt, of er gaat een machine kapot, krijgt dat de allerhoogste prioriteit. Voor dit werk moet je dus over een flinke dosis flexibiliteit beschikken. Dat maakt deze baan voor mij juist spannend en afwisselend.’

Hoe zie jij de toekomst bij Danone voor je?

‘Bij Danone heb je genoeg mogelijkheden om door te groeien. Ik werk nu als servicemonteur en hoop in de toekomst teamleider te worden. Daarvoor wil ik eerst de fabriek en het proces nog beter leren kennen. Die ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt, krijg je hier. Danone biedt bijvoorbeeld dagcursussen aan om je in die zoektocht van je persoonlijke ontwikkeling te helpen – allemaal op vrijwillige basis. Is er bijvoorbeeld een pitstop – een moment dat de productielijn even stilstaat – sla ik mijn boeken open om te studeren.’

Ook werken bij Danone? Ontdek hier je mogelijkheden.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.

Nieuwsbrief
Nieuwsgierig naar een duurzame voedseltoekomst?