Positieve vibes met Big Vegan Sister

Onderdrukking. Zodra we dat woord gebruiken denk je al snel aan Noord-Koreaanse praktijken. Aan oorlogen en kinderarbeid, ver weg. Maar toch niet hier in Nederland? Daar doen wij toch niet aan mee? Time to wake up…

Op de redactie van Nederland Voedselland hebben we een aantal mensen die we volgen en interessant vinden. Lisa Jansen, aka Big Vegan Sister, is er daar één van. Het gaat bij Lisa lang niet altijd alleen over vegan; het gaat over VEEL meer. Body positivity. Dieet cultuur. Diversiteit. Inclusie.

Veel meer dan een foodie

Veel foodies en influencers krijgen het label ‘inhoudsloos’ op zich geplakt. Lisa hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Ze heeft een podcast die niet anders dan echt en authentiek te noemen is. Volg haar op Instagram en Spotify voor updates. We love it!

Dik en disabled: een vet intersectioneel gesprek.

De aflevering die we vandaag met je delen, is een goed gesprek over een duurzaam dieet vanuit het perspectief van de consument. Maar nog veel meer is het een inspirerend verhaal over hoe we met onszelf en elkaar omgaan. Lisa is in gesprek met 2 andere power people: Anoesjka Minnaard en Liza Slootman.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.

Nieuwsbrief
Nieuwsgierig naar een duurzame voedseltoekomst?