Hobbels op de landbouwweg

Verkiezingsvoer

17 maart gaan we naar de stembus voor de verkiezingen. Voor iedereen die een duurzaam voedselsysteem van belang vindt, is deze lezing ‘food for thought’. Politicoloog dr. Herman Lelieveldt belicht de hobbels op de weg naar een voedselsysteem dat wél houdbaar is.

De landbouw speelt een cruciale rol in de stikstofcrisis. Boeren zullen hun werkwijze drastisch moeten veranderen. Maar ze zijn ook onderdeel van een voedselketen waarin niet iedereen even vernieuwingsgezind lijkt. Kan de Nederlandse boer wel verduurzamen, of zit hij klem tussen toeleveranciers en afnemers? Werkt het beleid uit Den Haag mee of tegen?

Politicoloog dr. Herman Lelieveldt (UCR) ontwart de boerendiscussie en laat zien waar de politieke knelpunten zitten.

Deze lezing is gegeven in het kader van de cursus ‘Duurzaamheid als wereldbeeld’ van Studium Generale Utrecht University en is voor niet-studenten toegankelijk. Ga naar www.sg.uu.nl voor meer video’s, artikelen en het actuele programma.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.

Nieuwsbrief
Nieuwsgierig naar een duurzame voedseltoekomst?