Voedsel uit de printer

Gaat jouw maag al knorren van pasta uit een gedigitaliseerde spuitzak? Of een pizza of koekje van poeder? De mogelijkheden van 3D-food printing zijn eindeloos.

Levensmiddelentechnoloog Martijn Noort doet vanuit Wageningen Universiteit onderzoek naar deze nieuwe technologie. Hij test het op dit moment bij het Nederlandse leger op missie. Het leger is bij uitstek de plek voor onderzoek naar de opschaalbaarheid van het 3D-printen. Voeding uit de printer versimpelt logistiek, maakt voedingsstoffen te personaliseren en smaakt ook nog eens lekker. Luitenant Stefan Voogd testte het eten en deelt zijn ervaringen met Martijn Noort in deze podcast.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.

Nieuwsbrief
Nieuwsgierig naar een duurzame voedseltoekomst?