Podcast

Hoe weet je of lokale producten écht lokaal zijn? Door marketingclaims en zogenaamde 'herkomstinflatie', ziet Jan Willem van der Schans dat er nog wat af te dingen valt op de authenticiteit van sommige streekproducten.
Jos Heermans uit Middenmeer experimenteert in met een meststof die stikstof uit de lucht beschikbaar maakt voor zijn gewassen. Al een aantal jaar voert hij deze en andere verduurzamende proeven uit op zijn percelen. Nu is hij op zoek naar resultaten; harde data, zodat hij ook andere telers kan overtuigen.
Agrarisch ondernemen, hoe ziet dat eruit? Jacco en Marbel de Graaf runnen Leven van de Wind, een landbouwbedrijf met vergaderlocatie, maïsdoolhof, groene stroom opwekking, educatiedagen voor scholen, en ga zo maar door. Jacco vertelt over het geheim achter hun succes.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.